Ervaringen uit het orkest

Op deze pagina komen verhalen vanuit de leden zelf over projecten die zijn geweest. Op die manier kunt u een beeld krijgen van de ervaringen die de leden opdoen!

Dancing Queen: The Musical

Op 18 en 19 april 2024 hebben wij deel uitgemaakt van het musicalproject van het Twickelcollege Hengelo. Dit project bestond uit een gewone repetitie, een repetitiedag en vervolgens vier concerten. Hieronder is Loes Alferink aan het woord, onze tromboniste. Zij blikt terug op de repetitiedag en de concerten.

Op de repetitiedag zaten wij al op locatie, het Twickel College. Fijn om te zien waar je de komende week muziek zit te maken! We begonnen de dag met repeteren met het orkest: hoe is de klank van de ruimte, waar moet je op letten, een beetje zoals elke andere repetitie. Later op de dag gingen we ook samen met het combo en de acteurs repeteren. Als allerlaatst hadden we een volledige doorloop van de voorstelling, super gaaf om te zien hoe alles samenkomt!

De eerste voorstelling was ‘s avonds. We moesten ongeveer een uur van tevoren aanwezig zijn zodat we onze spullen klaar konden zetten en voor de soundcheck om te kijken of het geluid goed was en voor de laatste aantekeningen. Tijdens de avondvoorstellingen was ook een pauze, dus je kan in die tijd even kletsen met andere orkestleden of met mensen die zijn komen kijken! Na de tijd konden we alles laten liggen, aangezien we er de volgende dag weer zouden zijn voor de andere 3 voorstellingen.

Martien Hovestad
Martien Hovestad

De volgende ochtend waren we al vroeg aanwezig, aangezien onze eerste voorstelling om 11:00 begon. Overdag zijn de voorstellingen voor leerlingen van de school en is er geen pauze. Erg leuk, aangezien je leuke reacties krijgt tijdens de voorstelling. Ook om 15:00 hadden we een voorstelling. Tussen de voorstellingen door was er veel vrije tijd om bijvoorbeeld te eten, schoolwerk te maken of gewoon gezellig een spelletje te doen. Zo was bijvoorbeeld ook de gymzaal open en hebben we onder andere gevoetbald en lummeltje gespeeld. Avondeten was voor ons geregeld, dit was in de vorm van een klein buffet. Dan was het om 20:00 alweer tijd voor de laatste voorstelling! 

Zoals je misschien al wel hebt kunnen lezen waren het intensieve, maar hele leuke en gezellige dagen!

Misschien tot volgend jaar!

– Loes Alferink (trombone)