Agenda

2 juni 2024 | Curaçao-concert, De Duif Amsterdam

Een toelichting van Joop Halman (voorzitter van de Palm Music Foundation)

Beste Muziekliefhebbers,

Het 60-leden sterk Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO) onder leiding van de bekende dirigent Carl Wittrock (www.carlwittrock.nl) brengt op zondagmiddag 2 juni aanstaande in “De Duif” in Amsterdam weer een uniek programma ten gehore met bijzonder fraaie Curaçaose symfonische orkestwerken – zoals de Curaçaose Danssuite van Rudolf Boskaljon, de balletmuziek Buchi Fil van Edgar Palm en de Meditación van Joseph Sickman Corsen. Met dit concert beleven al deze orkestwerken hun première in Nederland!

Het geheel uit jongere musici bestaande TJSO heeft in de afgelopen jaren vaak finaleplaatsen en eerste prijzen gewonnen tijdens nationale en internationale concoursen en festivals.

Naast het TJSO is er ook een optreden van schrijver, journaliste en presentatrice Milouska Meulens en van de bekende sopraan Imara Thomas die verbonden is aan het operagezelschap Oper am Rhein in Düsseldorf. Milouska Meulens zal een korte toelichting geven over het gedicht Buchi Fil van de Curaçaose schrijver en dichter Pierre Lauffer (1920-1981) dat diende als inspiratie voor Edgar Palm voor het componeren van zijn balletmuziek. Imara Thomas zal  als afsluiting van het concert een aantal bekende Antilliaanse liederen zingen.

Kaartjes à 25,- euro per kaartje zijn te bestellen via de volgende link:

https://TwentsJeugdSymfonieOrkest.eventbrite.nl

Verdere details (adres, tijd van aanvang etc.) staan vermeld op de bijgesloten flyer.

Wij stellen het op bijzonder op prijs als u dit unieke concert ook onder de aandacht kunt brengen bij muziekliefhebbers in uw eigen netwerk.

Met hartelijke groet en hopelijk tot zondagmiddag 2 juni aanstaande in Amsterdam!

8 juni 2024 | AUDITIES TJSO in Oyfo Hengelo

 Aanmelden kan via www.tjso.nl/aanmelden

21 juni 2024 | D-examen klarinet & dwarsfluit

Op vrijdag 21 juni zal het openbare D-examen van twee orkestleden van het TJSO plaatsvinden:

Marjon Prinsen (klarinet)

Sterre Tan (dwarsfluit)

Locatie: Waterstaatskerk, Hengelo

Aanvang: 19:30

 

5 juli 2024 | Sponsorconcert Göritzlehner

 

12 juli 2024 | Uitzwaaiconcert, Waterstaatskerk in Hengelo


Op 12 juli geven wij een uitzwaaiconcert. De dag erop zullen wij vertrekken naar het verre Slovenië op concertreis. Bij het uitzwaaiconcert kunnen belangstellende naar het programma luisteren wat wij ter gehore zullen brengen in drie Sloveense steden. Meer informatie volgt.

13-20 juli 2024 | Concertreis Slovenië

Meer informatie volgt

©️Marlies Bosma
©️Marlies Bosma