2 juni 2024 – Músika Sinfóniko Antiano

Afgelopen 2 juni speelden wij in Amsterdam een zeer bijzonder concert. Op het programma stond Curaçaose klassieke muziek, waarbij het publiek werd meegenomen op een reis door de 19e, 20e en 21e eeuw. 
Hieronder staat een artikel in Amigoe, een Nederlandstalige krant op Curaçao:
 

2 maart 2024 – ZGT Overzee

Op 2 maart werden wij uitgenodigd in het Gemeentehuis van Hengelo door de stichting ZGT Overzee. Na een divers programma gespeeld te hebben, van het volkslied van Tanzania tot een spetterend einde van Star Wars, kregen wij een lunch aangeboden in het ZGT Hengelo. Dank hiervoor! Foto’s van dit project zijn gemaakt door Richard Kamphuis. 

Over ZGT Overzee

Na de geslaagde fusie van de ziekenhuizen in Almelo (Twenteborg) en Hengelo (Streekziekenhuis Midden-Twente) werden de twee goede doelen commissies (commissie Derde Wereld, Almelo en commissie Externe betrekkingen, Hengelo) samengevoegd tot stichting ZGT-Overzee.

ZGT Overzee beoogt het verbeteren van de gezondheidszorg in laag- en middeninkomen landen. Medewerkers van ZGT gaan bijvoorbeeld naar Afrika of Oost-Europa om daar een tijd lang in een ziekenhuis te helpen. Artsen, verpleegkundigen, operatieassistenten, technici en ICT’ers reizen af om de mensen daar te ondersteunen. ZGT-Overzee stuurt ziekenhuis apparatuur, medische goederen, zoals bedden en rolstoelen. ZGT-Overzee zet zich in voor het verbeteren van gezondheidszorg en patiëntenzorg  in laag- en midden inkomens landen met raad , daad en middelen.

Sinds jaren zijn vele projecten uitgevoerd en ondersteund door ZGT-Overzee in Zambia, Gambia, Ghana, Egypte, Sierra Leone, Tanzania, Moldavië, Oekraïne en Ecuador.

 

 

ZGT-Overzee heeft een aantal grote projecten in:

  • Egypte: Het verrichten van open hartoperaties in het Zuiden van Egypte.
  • Tanzania: Het bouwen van een hartkliniek voor kinderen en volwassenen en Canteen.
  • Sierra Leone: Helpen oprichten van trauma care in Masanga ziekenhuis.

In goede samenwerking met stichtingen uit USA (MHIF en FCCA) en Nederland (Wilde Ganzen, Hartstra en Mwika).

 

 

Tournee 2022 – Schaffhausen en Toscane

Hieronder staan onze dagvlogs van de tournee in 2022. Hier kan u meekijken achter de schermen en wat voor leuke ervaringen wij hebben mogen opdoen.
 

Bij ons concert in Florence was er toevallig een fotografe aanwezig in het publiek. Zij heeft prachtplaatjes gemaakt!

Copyright ©2022 Tiziana Monteleone All Rights Reserved

 

Jubileumconcert 2015

9 oktober 2022 – De Duif, Amsterdam

Op 9 oktober 2022 hebben wij een prachtig en uniek concert mogen geven, in samenwerking met een ensemble.

Hieronder ziet u wat afbeeldingen om een impressie te geven van het concert.