De dirigent

Carl Wittrock werd in 1966 te Goor (Overijssel) geboren. Zijn muzikale carrière begon hij op de muziekschool van Goor waar hij viool en klarinet studeerde. Hij vervolgde de opleiding aan het conservatorium in Enschede waar hij afstudeerde in de vakken Schoolmuziek (1990), orkestdirectie DM (1991) en Orkestdirectie UM (1993) bij Tajiro Iimori.

 

Na deze opleiding volgde hij diverse nationale- en internationale dirigentencursussen, onder meer bij Jan Cober, Eugene Corporon, Arie van Beek en Gert Buitenhuis. Sinds 1984 dirigeert hij diverse orkesten en daarnaast is hij muziekdocent aan het Twickel College te Hengelo. Vanaf 1985 ontstaan de eerste composities voor harmonieorkest. Met Antartica uit 1989 werd de interesse gewekt van de muziekuitgeverijen en titels als Lord Tullamore, The legend of Flathead Lake en Trimbeka vonden hun weg naar de orkesten in binnen- en buitenland. In 2013 krijgt Wittrock de eervolle opdracht om een compositie te schrijven voor de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

 

In 2014 ontving Wittrock de cultuurprijs van de provincie Overijssel. Op dit moment is Carl Wittrock dirigent van muziekvereniging Apollo Goor en het Twents Jeugd SymfonieOrkest waarmee hij in juni 2013 het Nationaal Concours voor JeugdSymfonieOrkesten heeft gewonnen.

Carl Wittrock is sinds 2008 dirigent bij het Twents Jeugd SymfonieOrkest.

Het is fantastisch om te zien dat een groep getalenteerde jongeren zo geniet van het samen musiceren