Twents Jeugd Symfonie Orkest
Jubileum Concert TJSO
Lid worden van TJSO?

Meld je aan voor de audities!

TJO-012-min
previous arrow
next arrow

Lid worden van TJSO?
Meld je aan voor de audities!

“Het is fantastisch om te zien dat een groep getalenteerde jongeren zo geniet van het samen musiceren.”

Carl Wittrock — Dirigent

Agenda

2 maart 2024 | ZGT Overzee, Stadhuis Hengelo

15 maart 2024 | Vioolmuziek van alle tijden, Kristalkerk Hengelo

18-19 april 2024 | Musicalproject met Twickel College

2 juni 2024 | Curaçao-concert, De Duif Amsterdam

21 juni 2024 | D-examen klarinet & dwarsfluit

13-20 juli 2024 | Concertreis

Sfeer

Naast de muzikale prestatie wordt veel waarde gehecht aan plezier, sociale samenhang en teamgeest. Dat is in onze ogen de meerwaarde van het musiceren in een orkest: je leert samen te werken en elkaar te motiveren en je legt overal ter wereld leuke contacten met publiek en medemusici door die boeiende en grensoverschrijdende taal van de muziek.

Buitenland

Speerpunt van het TJSO zijn uitwisselingen met Europese Jeugdorkesten en muziekscholen. Deze uitwisselingen hebben een breder karakter dan een gewone concertreis. Jongeren worden, naast het musiceren, via o.a. workshops, educatieve reisonderdelen en culturele uitstapjes gemotiveerd om zich op meerdere vlakken te verdiepen in een andere cultuur.

Binnenland

Het TJSO heeft in zijn 25-jarig bestaan een goede reputatie opgebouwd, zowel bij het lokale en regionale publiek als ook in de rest van Nederland. Iedere twee jaar vindt er een (buitenlandse) tournee plaats. Het orkest speelt daarnaast vaak op uitnodiging van gemeenten, bedrijven en organisaties in de regio, ter opluistering van diverse evenementen.

Volg TJSO op social media