Voorronde Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten

Voorronde Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten
27 maart 2018 Saskia Gevers

Het Twents Jeugd Symfonie Orkest heeft zaterdag 24 maart deelgenomen aan de voorronde van afdeling 1 van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Samen met het Frysk Jeugd Orkest, Amersfoorts Jeugdorkest, Young Talent Orchestra en Euregio Jeugdorkest streden ze om twee finale plekken.

De jury, met als voorzitter Jan van den Eijden, sprak over het Twents Jeugd Symfonie Orkest: “Wij vonden een prachtige scherpe articulatie, een orkest die samen met hun dirigent echt het maximale uit het orkest gehaald hebben, en dat blijkt ook omdat het speelplezier ervan af straalt. Iedereen heeft eigenlijk  optimaal gemusiceerd in dat orkest en dat vinden wij een heel groot compliment. Ook een heel verrassend repertoire, een van de werken door Carl Wittrock de dirigent zelf gecomponeerd, dat is natuurlijk geweldig dat dat kan, en ook een aanzet tot theatraliteit, die wat ons betreft nog best wat meer mag worden uitgebuit en we zagen ook al wat sprankjes van durf en humor, dat vonden we fantastisch om te zien, geweldig.”

Young Talent Orchestra en Euregio Jeugdorkest ontvingen van de jury een finale plek. Zij zijn te horen, samen met de finalisten van afdeling 2 en 3, op zaterdag 26 mei 2018 in De Doelen te Rotterdam.

De hele uitvoering van het Twents Jeugd Symfonie Orkest is te zien op onze media pagina.