Vincent Pollemans

Vincent Pollemans

Orkestmanager | Productieteam

Sinds 2010 ben ik betrokken bij het TJSO. In eerste instantie als klarinettist, en nu in een organisatorische rol. Als orkestmanager is het samen met Saskia mijn taak om te zorgen dat alles wat er binnen en buiten het orkest geregeld moet worden (voor repetities, concerten e.d.) gesmeerd loopt. Ons doel is om alles zo te regelen, dat niets de muzikale beleving van de orkestleden in de weg staat.

Het orkest heeft mij de afgelopen jaren heel veel mooie dingen gebracht. Ik mocht mee op meerdere tournees, concerten spelen op bijzondere locaties, heb veel nieuwe mensen leren kennen en ontzettend veel mooie stukken mogen spelen. Dat laatste is eigenlijk het belangrijkst. Veel mooie stukken spelen samen met de rest van het orkest. Samen musiceren vind ik het mooiste dat er is. Door samen muziek te maken word je niet alleen als orkest beter, maar ook als individuele muzikant groei je enorm. Je leert naar elkaar luisteren, op elkaar te reageren en je komt in aanraking met muziek waarmee je anders wellicht minder snel in aanraking zou zijn gekomen. Verder niet geheel onbelangrijk: muziek verbindt mensen.

Daarom vind ik het zo mooi om me nu ook met de organisatorische kant van het verhaal bezig te houden. Ik kan er nu voor zorgen dat alle huidige en nieuwe orkestleden hetzelfde kunnen meemaken dat ik ook heb meegemaakt: tournees , mooie concerten geven en samen prachtige muziek spelen!