Saskia Gevers

Saskia Gevers

Orkestmanager | Productieteam

Als orkestmanager van het TJSO probeer ik samen met Rob, Carl, Irene en Tara zoveel mogelijk getalenteerde jonge musici uit de regio een onvergetelijke tijd te geven bij een jeugdorkest om zo veel verschillende muzikale ervaringen op te doen.

Zelf kwam ik in 2008 als celliste bij het TJSO spelen. Dat was een begin van een tijdperk vol nieuwe vrienden, nieuwe muzikale ervaringen en nieuwe kansen om mezelf muzikaal te ontwikkelen. Zo kon ik in 2014 dankzij het TJSO mijn grootste droom in vervulling laten komen: contrabas spelen in een orkest. Dit heb ik dan ook met veel plezier tot 2017 gedaan. Nu richt ik mij volledig op mijn bestuurlijke taken bij het TJSO.

Samen met het TJSO ben ik op veel bijzondere plekken geweest om daar mensen blij te maken met muziek. Het is erg bijzonder om samen met 70 andere jonge mensen te repeteren, concertreizen te maken en concerten te geven in binnen- en buitenland. En altijd met hetzelfde doel: mensen laten genieten onze muziek en veel nieuwe dingen leren. Het TJSO brengt mensen op een prettige manier bij elkaar en stimuleert jongeren om samen hard te werken voor mooie muzikale resultaten. Nergens leer je zoveel over samenspel, verschillende muziekstijlen, samenwerken en intens genieten van muziek als in een (jeugd)orkest.

Als orkestmanager probeer ik samen met de rest van het bestuur ervoor te zorgen dat elk orkestlid zich thuis voelt en net zo kan genieten van het spelen in een jeugdorkest als ikzelf. Daarnaast proberen we alles op rolletjes te laten verlopen zodat niets een mooi concert of project in de weg staat. Dankzij mijn taak als orkestmanager spreek ik veel orkestleden, ouders, luisteraars en andere betrokkenen. Ik vind het fantastisch om al die verschillende mensen samen te zien genieten van symfonische muziek. Want wat is er nou mooier dan samen met leeftijdsgenoten een passie delen en samen te schitteren op je instrument? Precies, samen je passie delen, schitteren op je instrument én anderen laten genieten van jouw muziek!