Aan het woord...

Betrokkenen over het TJSO

Rianne Blaak | Hoorndocente

Een leven zonder muziek zou maar wat saai zijn. En een beetje muziekliefhebber zal dit vast beamen. Naar mijn idee kunnen we dan ook niet zonder.
Wàt voor muziek het ook is en of het uit ‘een oortje’ komt of uit de concertzaal en of je het nu zelf produceert of niet…muziek is emotie, muziek troost en verbroedert.
Maar zelf musiceren is natuurlijk een prachtige hobby. Nog mooier is het wanneer je met andere mensen kunt samenspelen. Behalve het muzikale aspect speelt dan ook het sociale aspect een grote rol. TJSO biedt hierin een hele mooie balans. Onder leiding van de bevlogen dirigent Carl Wittrock wordt er wekelijks gemusiceerd in een plezierige, ontspannen sfeer. TJSO laat zien dat hard werken en veel gezelligheid heel goed samengaan. Sterker nog; het lijkt mij dat het één niet zonder het andere kan. En dan nog het repertoire: nergens is dit zo veelzijdig als bij een symfonie orkest. De combinatie van strijkers, hout, koper en slagwerk zorgt voor een prachtig kleurenpalet zoals je dat bij geen enkel ander orkest kunt vinden.

Laurens Haverkate | Bastrombonist

Van concerten met Karin Bloemen tot een solo stuk op een stampvol plein in hartje Florence. Lid zijn van het TJSO heeft mij geweldige ervaringen gebracht en naar super mooie plekken geleidt. Mijn naam is Laurens Haverkate en ik speel nu 5 jaar bastrombone bij het TJSO. Toen ik klein was zag ik het orkest al vaak spelen en wilde ik, door mijn broers en zussen, ook graag bij TJSO spelen. Toen ik aangenomen was kwam dan ook een grote wens uit. De tijd bij het TJSO is voor mij een tijd waarin ik kennis maakte met klassieke muziek en een tijd die mijn muzikale carrière een nieuwe boost gaf. Wat het TJSO zo leuk maakt is het samen spelen en samen werken naar een doel, een concert of een concertreis. Maar ook de gezelligheid van iedere vrijdag na de repetitie in de stad wat drinken en de gezelligheid onder de repetities. Met de concertreizen als hoogtepunten. Dit jaar, het jubileumjaar valt ook in de categorie hoogtepunten. Om in een uitverkocht muziekcentrum de Queen Symfonie te mogen spelen was te gek! De symfonie zit vol afwisseling: het ene moment blaas je de bezoekers bijna de zaal uit met “We Will Rock You” en het andere moment luister je ademloos naar “Love of my live”. Het grote koor erbij maakte het alleen maar spectaculairder. Als je het stuk dan volledig hebt uitgevoerd verkeer je in een soort euforische roes. En in die bui maakt iedereen er een feestje van bij de afterparty waar iedereen enthousiast terugkijkt op het concert en de spanning en het balen om fouten wordt vergeten. Op zo’n avond komen alle leuke dingen van een or kest naar voren, en tijdens zo’n avond besef je waarom je muziek maakt…

Trotse sponsoren van TJSO

Het Twents Jeugd Symfonie Orkest wordt o.a. gesteund door:

Meer informatie?

NEEM CONTACT OP